Bio

De stem ligt het dichtst bij het hart. Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet zangeres en componiste Sanne Rambags (9 oktober 1994) een moment van magie te creëren. Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van de stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.

In 2013 – 2017 volgt Sanne een opleiding aan het conservatorium van Tilburg waar ze lessen heeft gevolgd van Paulien van Schaik, Renske Taminiau en Wolfert Brederode. In het laatste halfjaar van haar studie verhuist ze naar Luzern, Zwitserland, om te studeren bij zangeres Susanne Abbuehl.

In 2015 wordt zij geselecteerd voor de zangsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Martin Fondse. Met deze 23-koppige bezetting speelt ze op vele gerenommeerde podia in Nederland (North Sea Jazz Festival, BIMHUIS). Deze editie van het NJJO wordt in 2015 en 2016 vervolgd met het project ‘Jong Metropole’ dat het eerste jaar onder leiding staat van Martin Fondse en Steffen Shorn. In 2016 staat het orkest o.l.v. Metropole Orkest dirigent Jules Buckly.

In mei 2015 wordt zij benaderd door Stichting Beaux Jazz Breda als één van de jong talenten voor de serie ‘Generation Next’. Voor deze gelegenheid brengt zij een trio bij elkaar met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders. Het trio is een succes en meerdere optredens volgen. In maart 2017 is hun eerste album “Under The Surface” uitgekomen op het gerenommeerde Nederlandse label Challenge Records.
Naast het trio met Bram en Joost vormt zij samen met pianist Sjoerd van Eijck en Trompettist Koen Smits het trio Mudita. Voor deze bezettingen schrijft zij eigen composities, met als belangrijkste element de vrijheid om te improviseren en de ruimte voor eigen interpretatie van de muzikanten.
Niet alleen schrijft ze haar eigen muziek. Ook is ze schrijfster van vele teksten en gedichten, voor haar eigen composities als voor die van andere componisten, of als middel om vrij mee te improviseren.
Ze is actief in verschillende bezettingen, waaronder het Kika Sprangers Large Ensemble en heeft samen gewerkt met verscheiden inspirerende personen als Jakob Ter Veldhuis, Jeroen van Vliet, Vincent Courtois (FR), Jules Buckley (UK), Martin Fondse, Remy van Kesteren en Kees van Kooten.

“Een verhalenvertelster die balanceert tussen magie en werkelijkheid.” – Jazzenzo